Planmeca obchodzi 100-lecie niepodległości Finlandii: “Finlandia to wyjątkowe miejsce dla rozwoju technologicznych innowacji dla zdrowia”

Kluczem do sukcesu Planmeca zawsze była mocna wiara w fińską wiedzę i pomysły na rozwój produktów. Przez prawie pół wieku, firma przyczyniła się do rozwoju opieki nad pacjentami, wprowadzając w stomatologii szereg innowacyjnych rozwiązań, które zostały opracowane i są wytwarzane w Finlandii. Na cześć 100-lecia fińskiej niepodległości, Planmeca inwestuje w najwyższą jakość edukacji i badań naukowych przekazując pokaźną darowiznę na rzecz Aalto University. Firma jest także oficjalnym partnerem roku 100 stulecia Finlandii.

Komunikat prasowy 20.01.2017

Planmeca jest trzecim co do wielkosci na świecie producentem sprzętu stomatologicznego i największą prywatną, rodzinną firmą w branży. W całej swojej 45-letniej historii Planmeca umacniała wiarę w fińskie know-how i produkcję w Finlandii jako przewagę rynkową, dlatego do dzisiaj unity stomatologiczne, urządzenia do obrazowania oraz oprogramowanie są projektowane i produkowane w Finlandii. Finlandia jest pionierem w zaawansowanych technologiach i Planmeca cały czas wspiera tą pozycję.

Wysokiej jakości edukacja, inwestycje w badania i współpracę pomiędzy podmiotami branżowymi są podstawą wiedzy i postępu technologicznego. W związku z powyższym, Planmeca świętuje fińską niepodległość między innymi, znaczącą darowizną do fińskiego Aalto University. Ponadto Planmeca będzie sprowadzać stulecie do wydarzeń branżowych, w siedzibie firmy i poprzez różne, inne kanały komunikacji.

Tysiące profesjonalistów z branży odwiedza siedzibę Planmeca w Finlandii co roku. W tym roku, z okazji jubileuszu, Planmeca zaprasza jeszcze więcej gości z całego świata, aby przedstawić fińskie badania i technologie, produkcję, wiedzę i kulturę, które utrzymują pozycję firmę na szczytach w swojej dziedzinie.

Planmeca Group eksportuje swoje produkty do ponad 120 krajów na całym świecie. Dlatego szczególnie ważna jest dla firmy współpraca z międzynarodowymi klientami i partnerami, którzy są ambasadorami Planmeca przekazując informacje o wiodącej roli zaawansowanych technologii z Finlandii na całym świecie.

”Żyjemy w ciekawych czasach, w tym coraz bardziej świecie cyfrowym. Finlandia jest wyjątkowym gruntem dla najnowszych technologii i innowacji dla zdrowia- innowacje, które mają moc zmieniania świata. Jest to przesłanie, które my jako Planmeca chcemy szerzyć na świecie w tym roku. Chcemy uczcić Finlandię i dodać nasz wkład na rzecz wspólnego dobra, budującego przyszłość naszego kraju ", stwierdza założyciel i prezydent Planmeca Group Heikki Kyöstilä.

W celu uzyskania dodatkowych informacji, prosimy o kontakt z:
Maarit Vannas, Vice President, Marketing & Communications
Planmeca Oy