Planmeca wprowadza nowy fotel – Planmeca Pro50™ Chair

Komunikat prasowy
23 listopad 2022
Helsinki, Finlandia

Wiodąca na świecie w dziedzinie sprzętu dentystycznego firma Planmeca powiększa swoją ofertę o nowy fotel pacjenta. Planmeca Pro50™ Chair to świetne połączenie funkcjonalności, elastyczności i przyszłościowych detali, a wszystko to w pięknym, ponadczasowym designie. Jest to idealna opcja dla stomatologów poszukujących solidnego, a jednocześnie lekkiego fotela pacjenta – oferującego najwyższy komfort zarówno zespołowi dentystycznemu, jak i pacjentom.

Pro50_780x519_3.jpg

Planmeca Pro50™ Chair to nowoczesny i ponadczasowy fotel pacjenta z lekkimi i pięknymi detalami konstrukcyjnymi, z których znane są produkty Planmeca. Silniki klasy medycznej wewnątrz fotela zapewnia cichą pracę, co zapewnia komfortowe środowisko pracy dla zespołu dentystycznego i relaksujące leczenie dla pacjenta. Fotel zbudowany z wytrzymałego aluminium, a jego wygodna tapicerka jest dostępna w szerokiej gamie atrakcyjnych kolorów.

Fotel Planmeca Pro50 Chair oferuje szeroki zakres wysokości – wysokość siedziska pacjenta może wynosić od 390 mm do 890 mm. Dzięki temu fotel jest odpowiedni dla różnych użytkowników i stylów pracy, umożliwiając stomatologom pracę w pozycji siedzącej lub stojącej. Niewielka podstawa krzesła pozostawia dużo miejsca na dwie pary nóg, a także na sterownik nożny krzesła i inne urządzenia. Smukłe i wąskie oparcie pozwala zespołowi dentystycznemu zbliżyć się do pacjenta – zawsze w najbardziej ergonomicznej pozycji roboczej.

Dla osób pracujących z szafką lub tacą na godzinie 12, unikalny mechanizm podnoszenia krzesła zapewnia, że odległość od zagłówka do szafki pozostaje taka sama na każdej wysokości, a lampa operacyjna nie musi być ponownie regulowana wraz ze zmianą wysokości fotela . Odchylone do tyłu siedzisko zapewnia optymalną pozycję pacjenta podczas przechodzenia z pozycji siedzącej do pozycji leżącej. Co więcej, fotel posiada opcjonalną mobilną podstawę, dzięki której w razie potrzeby można łatwo przenieść się do nowego gabinetu.

Fotel Planmeca Pro50 Chair posiada składany podnóżek, który ułatwia wchodzenie I schodzenie oraz ułatwia ustawienie pozycji  twarzą w twarz – funkcja, która jest bardzo ceniona podczas konsultacji lekarskich z pacjentem. Ponieważ pacjenci mają różne kształty i rozmiary, maksymalna waga pacjenta dla fotela wynosi 185 kg.

Podobnie jak wszystkie produkty Planmeca, fotel Planmeca Pro50 Chair gwarantuje długą żywotność. To, w połączeniu z ponadczasowym designem i solidną metalową konstrukcją, sprawia, że jest to prawdziwie przyszłościowa inwestycja.

„Planmeca jest głównym graczem w branży stomatologicznej już od pół wieku,  co sprawia że mamy wieloletnie doświadczenie w projektowaniu i produkcji foteli dla pacjentów. Uważnie słuchamy opinii klientów i stale udoskonalamy nasze produkty. Dział projektowania i produkcja naszych urządzeń znajdują się w tym samym miejscu w naszej centrali w Finlandii, co sprawia, że jesteśmy bardzo elastyczni w naszych procesach i pozwala nam stale aktualizować nasze portfolio o nowe produkty”, mówi Tuomas Jurvanen, wiceprezes oddziałów stomatologicznych Planmeca.

CE_MD_Planmeca_Pro50_Chair_200px.png

Aby uzyskać więcej informacji prosimy o kontakt:

Tuomas Jurvanen
Vice President, Dental Care Units, Planmeca Oy
Tel. +358 20 779 5866
Email: tuomas.jurvanen@planmeca.com

Planmeca Oy i Grupa Planmeca

Planmeca Oy jest jednym z wiodących światowych producentów sprzętu dentystycznego, którego oferta obejmuje cyfrowe unity stomatologiczne, rozwiązania CAD/CAM, światowej klasy urządzenia do obrazowania 2D i 3D oraz kompleksowe rozwiązania programowe. Spółka prywatna z siedzibą w Helsinkach w Finlandii oferuje portfolio produktów dystrybuowanych w ponad 120 krajach na całym świecie. Planmeca Oy jest częścią fińskiej Grupy Planmeca, która składa się z kilku marek technologii opieki zdrowotnej, z których każda jest zaangażowana w innowacje i projektowanie. Zatrudniając 4500 pracowników na całym świecie, firmy Grupy Planmeca osiągnęły łączny obrót pro forma w wysokości 1,2 miliarda euro w 2021 roku.

www.planmeca.pl