Planmeca wprowadza nowe narzędzie analityczne do planowania zabiegów ortodontycznych

Planmeca Romexis® to kompleksowe oprogramowanie używane medyczne przeznaczone do otrzymywania, wyświetlania i przetwarzania obrazów 2D i 3D. Obecnie Planmeca wprowadza do oprogramowania nowy moduł Analiza Cefalometryczna ułatwiający codzienną pracę ortodontom na całym świecie. Nowe i łatwe w obsłudze narzędzie do analizy przynosi cenne korzyści przy planowaniu i leczeniu ortodontycznym.

Komunikat prasowy 05.06.2012

Analiza cefalometryczna jest nauką o relacjach twarzoczaszki, wykorzystywaną zwłaszcza przez ortodontów do analizy ortodontycznej wzrostu, diagnozowania, planowania, śledzenia i oceny wyników leczenia. Nowy moduł Planmeca Romexis® Cephalometric Analysis zapewnia elastyczne i łatwe w użyciu narzędzia do tworzenia analiz cefalometrycznych i kompozycji nakładania obrazów cefalometrycznych 2D, zdjęć twarzy i obrazów łuków zębowych.

Moduł Planmeca Romexis Cephalometric Analysis umożliwia rutynową analizę w sposób łatwy i szybki. Analiza może być przeprowadzona w ciągu kilku minut, wyniki są wyświetlane i udostępniane po chwili. W procesie leczenia, nakładanie obrazów pacjenta z różnych okresów leczenia, umożliwia obserwację postawionych celów. Unikalna koncepcja oferuje ponadto możliwość dostosowania analizy i funkcji oprogramowania do potrzeb i wymagań każdego dentysty.

Moduł analizy cefalometrycznej jest nieodłączną częścią kompleksowego oprogramowania Planmeca Romexis. Obrazy są rejestrowane w Planmeca Romexis i analiza cefalometryczna może być uruchamiana za pomocą jednego naciśnięcia. Mobilna aplikacja Planmeca iRomexis™ i serwis Planmeca chmura umożliwiają udostępnianie zdjęć i wyświetlanie wyników w dowolnym miejscu.

”Wierzymy, że moduł analiza cefalometryczna w oprogramowaniu Planmeca Romexis, będzie służyć naszym klientom ortodontom lepiej, niż dotąd. Korzystanie z tego samego systemu do tworzenia obrazów cefalometrycznych, obrazów CBCT, zdjęć twarzy 3D i teraz do tworzenia analiz cefalometrycznych spowoduje, że nasi klienci będą mogli pracować bardziej wydajnie, lepiej lecząc pacjentów”, stwierdza Pani Helianna Puhlin-Nurminen, Vice President of Digital Imaging and Applications division w Planmeca Oy.