Nagroda "Red dot award: product design 2012" dla Planmeca ProMax 3D ProFace

Nagroda "Red dot award: product design 2012" dla Planmeca ProMax 3D ProFace

Komunikat prasowy 14.03.2012

Wielofunkcyjny aparat do obrazowania 3D produkcji Planmeca Oy znalazł uznanie wśród 30 członków międzynarodowego jury ekspertów z "red dot award: product design 2012". W słynnym konkursie wystartowali producenci z całego świata i złożyli łącznie 4,515 wzorów produktów do oceny. Planmeca ProMax 3D ProFace zainspirował ekspertów i otrzymał światową nagrodę red dot za doskonałą stylistykę w kategorii - Produkty nauk przyrodniczych i medycyny.

Planmeca ProMax 3D ProFace to unikalne połączenie obrazowania CBVT i systemu zdjęć 3D, która przedstawia realistyczne zdjęcie twarzy 3D, uzyskiwane łącznie podczas wykonywania jednego zdjęcia rentgenowskiego 3D. Jest to skuteczne narzędzie do planowania operacji. Zaawansowana technologia obrazowania łączy się z filozofią projektów urządzeń Planmeca - proste dynamiczne formy, łatwe do czyszczenia powierzchnie.

"Jednym z kluczowych czynników uwzględnionych w projekcie była wygoda użytkownika. Boczne wejście umożliwia łatwy dostęp do aparatu wszystkim grupom pacjentów, a otwarta konstrukcja umożliwia utrzymanie bezpośredniego kontaktu wzrokowego z operatorem podczas całej procedury. Unikalna konstrukcja zapewnia szybki proces obrazowania i relaks dla pacjenta ", mówi Mr Kari Malmén, Industrial Design Manager z Planmeca Oy.

Profesor Peter Zec, inicjator i dyrektor generalny red dot design award, zwrócił uwagę na wysoki poziom tegorocznego konkursu: "Najlepsze produkty danej branży stawiały czoła nie tylko silnej konkurencji, ale również krytycznym oku jury. Eksperci dokładnie zbadali, przeprowadzili testy i ocenili poszczególne urządzenia, wymagając zachowania najwyższych standardów. Laureaci konkursu nie tylko wykazali niezwykłą jakość projektowania, ale również wskazali, że projekt jest integralną częścią rozwiązań innowacyjnych produktów ".