Firma Planmeca prezentuje nową lampę zabiegową dla gabinetu stomatologicznego

Firma Planmeca, fiński producent sprzętu stomatologicznego, właśnie wzbogaciła swoje portfolio o nową lampę zabiegową. Lampa zabiegowa Planmeca Solanna™ zapewnia optymalną widoczność i umożliwia odpowiednią regulację.

Firma Planmeca prezentuje nową lampę zabiegową dla gabinetu stomatologicznego

Komunikat prasowy 20.03.2017

Lampa pola pracy Planmeca Solanna™ zapewnia idealną widoczność na całej przestrzeni zabiegowej oraz regulację jasności i temperatury barwowej. Zaawansowana technologia LED oraz wymienne zwierciadła gwarantują oświetlenie większej powierzchni, co zapewnia doskonałą widoczność w każdym punkcie przestrzeni zabiegowej i minimalizuje konieczność regulacji głowicy lampy podczas zabiegu.

„Nasza nowa lampa zabiegowa Planmeca Solanna stanowi doskonały dodatek do naszego portfolio produktów. Opieka stomatologiczna jest dziedziną, w której każdy szczegół ma znaczenie i właśnie dlatego chcemy wprowadzić na rynek to wspaniałe rozwiązanie” — zapewnia Jukka Kanerva, wiceprezes działu unitów stomatologicznych oraz CAD/CAM firmy Planmeca.

Jednolite natężenie światła minimalizuje cienie bez względu na odległość lampy od przestrzeni zabiegowej, a rozmyte krawędzie wiązki światła sprawiają, że światło jest przyjazne dla pacjenta. Specjalny tryb niepolimeryzujący lampy Planmeca Solanna zapobiega polimeryzacji światłoczułych kompozytów.

„Lampa zabiegowa została zaprojektowana dla użytkowników o różnym wzroście i pracujących zarówno w pozycji siedzącej, jak i stojącej. Wyjątkowo długie ramię pozwala stworzyć optymalne warunki dla każdego rodzaju zabiegu. Lampa pola pracy Planmeca Solanna całkowicie spełnia oczekiwania użytkowników dotyczące funkcji regulacji” — zapewnia Pan Kanerva.

Interfejs użytkownika jest umieszczony na innowacyjnych uchwytach lampy dla zapewnienia lepszej kontroli. Zdejmowane i nadające się do sterylizacji w autoklawie uchwyty mogą również być myte w myjni-dezynfektorze. Pionierskie uchwyty, pyłoszczelna oprawa i jednolita tylna osłona gwarantują optymalną kontrolę infekcji. Lampę zabiegową można podłączyć do oprogramowania Planmeca Romexis® w celu uzupełnienia informacji dotyczących użytkowania lampy.

Firma Planmeca zaprezentuje nową lampę zabiegową na targach stomatologicznych IDS 2017. Dostawy rozpoczną się jeszcze w tym roku.

Kontakt:
Jukka Kanerva, Wiceprezes
Dział unitów oraz CAD/CAM, Planmeca Oy
E-mail: jukka.kanerva@planmeca.com

Nazwa lampy pola pracy w tym komunikacie została zmieniona z Planmeca Solea na Planmeca Solanna w czerwcu 2017 roku.